dilluns, 1 d’octubre de 2012

LA IL.LUSIÓ DE SER LES MILLORS DEL MÓN

És tan important tenir il·lusió a la vida, aquella guspira que busca la poca energia que ens queda i engega el motor un altre cop, i ens fa vibrar i ens fa sentir... Avui he vist aquesta il·lusió als ulls de la Coral, una amiga de la meva filla Maria. Quan m’ha vist sortint de l’escola ha vingut corrents a dir-me: - Saps que la meva germana ja és a Singapur i aquest migdia ha sortit al telenotícies??!! I han anat amb un avió que feia 40 metres, ens ha enviat fotos pel mòbil i demà ja arriben a Nova Zelanda!!! La Raquel, la seva germana gran, és una de les patinadores de l’equip del CPA Olot que participa al Campionat del Món de Patinatge Artístic que se celebra el  7  d’octubre a Auckland. La Coral viu amb una il·lusió tremenda tot el que li passa a la seva germana perquè ella també és patinadora del club  i sap que d’aquí uns anys li tocarà estar a dalt de tot.

Conec unes quantes patinadores de l’equip de les grans, estudiants, aplicades, forjades any darrera any en aquesta pedrera que és el CPA Olot. Noies acostumades a la disciplina fèrria del seu entrenador, Ricard Planiol, i a treballar en equip. Sí, perquè sense esforç no s’aconsegueix res. El mateix esforç que fan els pares d’aquestes noies servint entrepans i begudes a la Barraca del club per festes del Tura per aconseguir diners, perquè aquí es mulla tothom. Ens va costar una mica de creure’ns-ho, parlem en plata, fins que no van arribar les medalles no els vam començar a fer una mica de cas, els catalans som així i els garrotxins encara més, però ara sí, ara ja hem vist la llum i no ens atura ningú!

I el CPA Olot també ho ha sabut fer molt bé, s’ha anticipat als esdeveniments, ha planificat cada moviment i sobretot, ha sabut encomanar la il·lusió a tothom, la de pensar que quedarien entre els 3 primers d’Europa i que, per tant, podrien optar a participar als Campionats del món 2012. I després, i el més important, el suport que han tingut. Olot i comarca ha fet pinya al voltant de les seves patinadores,  des de la gent dels pobles  i d’Olot passant per les empreses, les institucions, els mitjans de comunicació locals i les famílies de les patinadores, tothom!!! Només així es poden fer les coses i només així poden sortir bé. Només així han aconseguit els 75.000 euros que necessitaven per anar al mundial de Nova Zelanda. També ho han aconseguit les patinadores del REUS DEPORTIU, sots campiones d’Europa. No conec el seu cas de primera ma però pel que he llegit l’essència del seu triomf és la mateixa que les noies garrotxines.

És curiós, ahir dinant amb una colla d’amics parlàvem de la situació social i política de Catalunya, de com ha canviat, del que ha de venir, i tots vam coincidir amb el mateix: que havíem recuperat la Il·lusió, la il·lusió en un futur que tenim a tocar i que ens fa bullir la sang un altre cop. I això és fantàstic!!! Ara ens ho hem de creure, hem de fer pinya tots al voltant del nostre país, ens hem de sacrificar com els pares i mares de les patinadores del CPA Olot, hem de donar-li un suport incondicional com la gent d’Olot i Comarca i hem d’esperar dels nostres dirigents que sàpiguen anticipar-se i planificar cada moviment, com la junta directiva i els entrenadors del CPA Olot.

Jo tinc la il·lusió que les patinadores catalanes tornaran a casa com a campiones, com a mínim tenim dues opcions, OLOT i REUS, igual que tinc la il·lusió que Catalunya tornarà a ser un país independent, com a mínim tenim una opció,  i aquesta sensació és fantàstica i és ben meva i no me la pot prendre ningú!!
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada