dijous, 12 d’abril del 2012

EL PUBLICISTA QUE ES VA TOPAR AMB LA CRISI

Aquesta és la història d'un publicista espanyol d'èxit, afincat part de l'any a Los Àngeles, que en una de les seves visites a Madrid és va creuar per casualitat amb un ex company de feina i va quedar petrificat quan se'n va adonar que es dirigia a fer cua per dinar en un menjador social. En aquell moment la crua realitat de la crisi econòmica li va caure al damunt, com una llosa que t'ofega i no et deixar respirar. El publicista no va poder dormir aquella nit pensant en el seu company i va decidir que havia de fer alguna cosa. Es va posar en contacte amb Càrites i va rodar un spot publicitari per a conscienciar la gent de l'abast social de la tragèdia. No va cobrar ni un duro, només faltaria, ni ell ni tot el seu equip. Els dos actors protagonistes tampoc:  un és un malabarista de semàfor i la nena, bonica perquè sí, és la seva filla.
Ara fa un any vaig fer un reportatge per REC, REPORTEROS CUATRO sobre les conseqüències de la crisi econòmica en les famílies que pagaven hipoteca immobiliària. En aquell AMENAZA DE DESAHUCIO ja s'anunciava amb lletres ben grosses el que està passant ara. Durant el rodatge del repor vam conèixer realitats que ni ens podiem imaginar en famílies aparentment "normals" que subsistien gràcies a la caritat i el suport dels seus familiars i amics, són "els nous pobres", com diu l'aricle de EL PAÍS, els que fan cua als menjadors socials amb el seu vestit del Corte Inglés. I des de les entitats benèfiques, fins als jutges passant per ex directors de banc penedits, tots ens deien que el pitjor encara estava per arribar. Em va sorpredre, i molt, el que em vaig trobar investigant aquell reportatge, i em dol, encara més, veure com les previsions més negres es compleixen.
Us convido a veure l'spot del publicista mega famós colpejat per una realitat que ni es podia imaginar. Es diu Alejandro Toledo. Escolteu la música, un Ave Maria que és una meravella. Potser us posareu a plorar, potser no... però segur que no us deixarà indiferents!!

Spot Càritas Alejandro Toledo 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada