divendres, 29 de gener del 2010

TALLER DE RÀDIO A L'ESCOLA PETIT PLANÇÓ

Hooooola a tothom!!!

Ahir vaig anar a l'escola PETIT PLANÇÓ d'Olot a fer un taller de ràdio als alumnes de 2on. de primària i va ser tota una experiència!!!
La veritat és que vaig haver de rumiar una bona estona com explicar a nens i nenes de 7 i 8 anys els orígens de l'ofici de periodista i dels MCM... per no parlar de la RÀDIO. Fins ara les classes que he fet sempre han sigut a alumnes de batxillerat o universitaris per tant estava clar que havia d'adaptar el meu discurs a la seva edat i els seus coneixements i havia de fer-ho divertit per captar la seva atenció. Així ho vaig fer, amb un mapa del món penjat a la pissarra, una ràdio antiga, un discman, un micro i un minidisc vaig muntar tot un espectacle.


El millor de tot va ser fer-los entendre els 4 elements del llenguatge radiofònic: veu, música, efectes sonors i silenci. Per fer-ho em vaig inventar una petita història que primer vaig explicar sense efectes ni música. Després hi vaig afegir una música de suspens perquè se n'adonéssin de com donava ènfasi a la història i finalment ells van fer els efectes sonors ( aplaudiments, riures, crits...). Ens ho vam passar pipa!!!
Dilluns acabem el TALLER DE RÀDIO posant en solfa un informatiu sobre la  classe on les veus protagonistes són les seves. Quedarà molt bé!!!

1 comentari:

  1. Molt interessant, de debò, però...no ets en cap emissora?
    Els que escoltàvem Serendipia estem esperant si algú et dóna feina, i buscant he vingut a parar aquí. Des que vas plegar que a casa ja no escoltem la ràdio els caps de setmana al matí, ja que el que trobem no ens agrada. Per què us van enviar al carrer?
    En fi, em faria molta il·lusió que em poguessis contestar, i de totes maneres, espero que estiguis bé facis el que facis.
    Sort.

    Roger

    ResponElimina