dilluns, 1 de juny del 2015

@moltclara: LA PERIODISTA QUE ESCRIU CANÇONS

@moltClara retratada per l'Eddy Kelele
A vegades tinc la sensació que les cançons viuen adormides dins meu i només necessiten algun estímul del món exterior per despertar a la vida. M’ha passat més d’un cop, d’haver d’aturar el cotxe perquè hi ha una lletra que vol sortir,i ,creieu-me, quan això passa no es pot aturar, és com un part, quan es desencadena ja no hi ha marxa enrere. Sempre em passa el mateix: primer pareixo la lletra i, després, la música. Però quan la melodia apareix dins el meu cap llavors sí que tinc poques opcions, agafo l’Iphone i em gravo, allà on sigui, sense vergonya ni miraments. M’ha passat al súper, a la platja, a l’autopista Ap-7, als emprovadors de l’H&M i als lavabos d’una institució pública el nom de la qual no desvetllaré... Sóc com una mèdium al servei de les meves estimades cançons. 

Una periodista que escriu cançons, que pensa melodies i les canta. Bàsicament em considero lletrista. Una prolongació artística del meu ofici de periodista, que en essència persegueix exactament el mateix: explicar històries interessants i en dosis molt concentrades, com un elixir. Això és el que he fet durant molts anys a la ràdio i això és el que faig des de fa uns quants anys quan penso i escric les meves cançons. Ja en fa 3 que vaig fer un salt al buit publicant el meu primer disc com a cantautora. Autoretrat va ser un selfie musical, la meva vida posada en solfa. Des de llavors m'he fet una mica més gran ( és per no dir "madura", que està molt trillat) i també n’he après més. I no sé qui va dir allò que el coneixement ens farà més lliures, però sí  que us puc ben assegurar que aquest segon disc que estic a punt de començar a gravar ja és exactament el que tinc ganes de fer.

Heterogeni i esbojarrat, intens, imprevisible, apassionat, sincer, delicat, dramàtic i alegre. Una barreja de tots els estils musicals que durant anys he escoltat com una addicta. El que tenia a dintre adormit i que he fet despertar, com un volcà, com desperta el mar la tramuntana.

La periodista que escriu cançons torna a donar guerra, ho donaré tot, com sempre, espero emocionar-vos i sentir-vos al meu costat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada